Sidor

måndag 20 november 2017

Varannan dag!

Nu är jag så fruktansvärt trött på att vara sjuk. Och som om det inte räcker så luras det också. Typ varannan dag. Ena dagen hostar jag så jag spyr flera gånger. Och spyr jag inte för att jag hostar så spyr jag för att jag inte tål hostmedicinen. Men, det är det enda som hjälper mot hostan. Ögoninflammationen har jag haft salva för. Efter 6 dagars användande skulle man sluta.Var ok i en hel dag. Sen kom det tillbaka igen. Och nu är jag inne på 3:dje behandlingen. Har ringt läkare men måndag  och tisdag var hon på utbildning.(förra veckan då) Under onsdagen kom jag inte fram. I torsdags var hon på utbildning. I fredags kom jag äntligen fram och hon skulle ringa 9.50. Tror ni hon ringde? Nä, jag gick med telefonen hela dagen och var skitsur.
Det finns så mycket som jag vill göra, som jag har haft planer på att göra länge. Men vad fasiken, jag orkar inte. Dom dagarna som jag känner att ok, nu så, nu mår jag nästan bra. Då gör jag något av det  jag vill. Helst av allt skulle jag vilja sitta och sy. Men innan jag gör det så har jag annat som jag behöver få klart.

Det här med att jag har skaffat mig en ny hobby, ja alltså, inte helt ny. Men ny när det gäller att sy kläder. Tidigare var det ju typ bara bäddar och annan raksöm. Inget jag behövde tillbehör till. Men nu saknar jag massor av saker. Och mycket av det har jag beställt. Känns som julafton nästan varje dag när paketen kommer på posten. Beställer på Wish eller AliExpress då det är betydligt billigare än att handla hemma i affärer. Tyger, knappar, dragkedjor, alltså massor av saker. Av den anledningen ville jag nu få till en syhörna. Jag visste hur jag ville göra men var inte riktigt hundra på att det funkade. Vet bara att det funkade inte att ockupera köksbordet.

Framtill idag har jag iallafall kommit så långt så att jag har haft ut allt som fanns i garderoben. Flyttade in dom 2 garderoberna som vi har satt dit så dom kom nästan i till den andra sidan. Den "stora" garderoben lossnade jag och skulle flytta också för att få en mer sammansatt plats. Och det gick ju bra. Men min hyresvärd har fuskat lite och inte tapetserat bakom garderoben så där var den gamla tapeten. Vilket innebar extra jobb för mig som jag inte hade planerat. Spackla, slipa och tapetsera om. Men jag tog bara just det hörnet...typ. Idag har jag fått dit hyllplan och så får jag se hur jag bygger vidare. Ett sybord stod högst på listan. Kollade runt men givetvis så kan jag ju inte ha ett köksbord där, alldeles för stort. Kollade då på skrivbord. Och där var ett som jag fastnade för direkt. Men efter att ha mätt längden så insåg jag att det gick inte. Det fattades 3 cm. Jag hade kunnat ta ut allting igen ut garderoberna och flytta in dom få cm men jag kände att jag inte orkade det. Alldeles för mycket som skulle ut och då jag precis har gjort det lockade det alltså inte alls. Så jag tänkte att då får jag väl snickra ihop ett. Kom bara till tanken, jobbigt det också,speciellt nu när det är så kallt ute. Till slut var jag så sur så jag tänkte lägga ner hela projektet. Men är man sjuk så är man och allting funkar inte i skallen, tankarna blir bara ett virrvarr.

Varför hade jag snöat in mig på att jag tvunget skulle ha bordet i det hörnet? Alltså, det gick ju faktiskt lika bra vid den andra väggen, till och med bättre då jag slapp att ha ryggen mot dörröppningen (som nu inte är någon dörröppning) Det slutade med att jag köpte bordet på Jysk och efter 20 minuter monterande var det klart. Lätt som en plätt. Och sen var det bara att få dit sladdar, hyllor och till slut alla tyger och symaskinen. Jag var så inne i vad jag gjorde så jag glömde av att påbörja middagen. Saknar fortfarande en del grejer men har beställt, väntar bara att det ska komma med posten.


Det är svårt att se på bild hur det blev egentligen. Mycket bättre i verkligheten






Här finns en del roliga tyger att jobba med. Jag måste bara orka.






Sarah undrar varför jag lade upp deras soffa där?!




Bland annat väntar jag hem en sådan här, till mina trådrullar. Nu är dom hullerombuller



Dagens middag bestod av panerad skinksnitzel fylld med ost och rökt skinka, potatismos och beasås, till det sallad. Gott. Men jag har fortfarande inte ordning på smaklökarna men vet sen innan att det är gott och lite av det kunde jag ju trots allt känna smaken av.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck