Sidor

lördag 1 juli 2017

Phoebes jobbiga natt

Natten som var har varit jobbig för Phoebe. Igår kväll började hon superventilera. Och vid varje andetag så lät det som att hon typ spann. Jag tyckte emellanåt att det kändes som att hon hade förvärkar, men jag var inte alls säker. Höll om hennes mage flera gånger för att försöka känna riktigt men hon var inte stilla så pass länge att jag kunde känna något. Kollade henne därbak ifall det såg ut att hon höll på att öppna sig. Men jag visste inte det heller. Det såg ut som att hon kunde vara det. Det höll på så för henne hela kvällen och det slutade med att jag ringde djursjukhus. Men till ingen jävla nytta. Fanns inte att få tag på någon någonstans. Så till vilken nytta finns det journummer? När man bara kan ringa på det fram till klockan 21.00 Nattöppet var det i Helsingborg men där var det ingen som svarade trots att jag ringde flera gånger. Kvar att ringa fanns Läckeby, men jag har 3 timmars körning dig och med Phoebe som inte mådde så bra ville jag inte sitta och köra runt på henne i 3 timmar. Så jag fick bita ihop och försöka trösta och vara med Phoebe så mycket som möjligt. Vid 00.30 tiden lugnade hon sig lite, men hon ville fortfarande knappt röra på sig.

Vid 2.30-tiden så var andningen  mer eller mindre normal igen. Hon var på toa, hon åt lite och hon pratade med mig. I det läget kände jag att jag kunde gå och lägga mig. Fanns ingen anledning att sitta och stirra på hennes mage. Måste ju vara utvilad när det väl börjar. Men sov inte så mycket iallafall på grund av värken i höften som kom för några dagar sen. Så snart Slöinge öppnar nu på morgonen ska jag ringa dit och höra ifall vi ska åka. Även om hon verkar må bra just nu. Men med hennes dräktighet känns ingenting normalt och jag känner mig som en nybörjare. Även om jag visar mig lugn med henne så är det kaos inom mig och det tror jag att hon känner av.

Första bilden är tagen igår eftermiddag, dom andra nu på morgonen. Magen har ju trillar ner ordentligt och hon är tjock vid svansroten. Därför trodde jag nästan att hon kunde ha fått natten som var.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck