Sidor

måndag 30 november 2015

Tjejerna 3 dagar

Tänk....Dom är bara 3 dagar. Trots bara 3 dagar tycker jag att det har hänt mycket. Först idag, nu på morgonen känner jag att jag kan slappna av, att allting börjar fungera. Efter  mitt inlägg igår om att Mini inte mådde bra spydde hon inte mer. Och sent på eftermiddagen fick jag henne till att ta några tuggor blötmat. Kan lova att det kändes helt underbart. Och hon spydde inte upp det. Ungarna mår bra, dom är tysta och sover, med andra ord är dom mätta och belåtna och inte nödiga då det verkar som att Mini har börjat tvätta dom. Eller helt tysta är dom inte, dom protesterar vilt när jag tar upp dom för vägning och för att ta lite foto. Men dom kommer att vänja sig, även det tog en liten vändning imorse, dom blev tysta när jag lade upp dom mot mig och gosade. Mini själv har börjat spinna och prata med mig....med svansen böjd över ryggen som hon brukar göra. Viktökningen är jag supernöjd över....Dom ökar riktigt bra, men så är dom ju också bara 3 som delar på maten. Sedan vägningen igår har Piper lärt sig att ta för sig och har ökat mest. Prue verkar vara en liten trötter, sover även om jag tar upp henne. Och Phoebe är precis som i serien, väldigt bestämd på hur hon vill ha det. Dagens vikter är:
Prue 151g +8g
Piper  147g +18g
Phoebe 144g +12g

Förutom dagens vikter kommer lite annan statistik med vikter. Alla är ju inte intresserade av det så ni kan skrolla ner direkt och kolla på dagens bilder om ni vill. Jag själv är superintresserad av detta. För något år sedan kollade jag en av mina andra honor, tyvärr kommer jag inte ihåg vem och för tillfället orkar jag inte ta fram alla almanackor för att kolla. Men det var nästan samma som jag skriver om nu. Det var ju inte så längesedan som Mini fick sin förra kull så jag har ju detta väldigt färskt i minnet....och givetvis...nerskrivet. Då Mini förra gången blev snittad hade jag ju ingen chans att väga moderkakorna. Men jag har ju mer eller mindre alltid vägt dom också tidigare och dom har alltid haft en vikt mellan 20-26g. Skiljer alltså inte så mycket.

I Minis förra kull blev det ju 5 bebisar med vikterna
Kiara 91g
Scar 96g
Zira 95g
Simba 93g
Mufasa 99g

Samma dag som Mini fick bebisarna vägde hon 5538g en ökning under dräktigheten med 1321g. Ungarna vägde tillsammans 474g. Jag räknar med att moderkakorna vägde 24g i snitt vilket blir 120g. (sammanlagt 594g)Och som ni förstår, vattnet finns ingen chans att väga. Men vägningen efter att bebisarna föddes visade på att hon i sig själv hade gått upp med 727g.

I denna kullen var dom ju också 5 bebisar från början
1:an 77g
Prue 106g
Piper 107g
Phoebe 101g
5:an 97g
Samma dag hon fick bebisarna vägde hon 5542g, en ökning under dräktigheten med 1345g
Ungarna vägde tillsammans 488g, även här var moderkakorna i snitt 24g, alltså 120g. (sammanlagt 608g) Efter att bebisarna var födda hade hon i sig själv gått upp 737g. Som ni ser är det väldigt likt mellan dessa kullar, trots att det var olika hanar.

I genomsnitt vägde var och en i första kullen 118,80g i denna kullen 121,80g (med moderkakorna) Så man kan kanske säga att i genomsnitt väger varje unge cirka 120g innan den föds. (måste kolla det inför nästa hona och se om det stämmer)

Jag tar här också om Lillan och hennes kull (där Mini är född) Hon fick 6 bebisar med vikterna
Diana 83gDionne (Mini)100gDonna 94g Daniel 105g David 104gDoris 100g

Lillan vägde samma dag hon fick bebisarna 4766g och hade en ökning med 1446g under dräktigheten. Ungarna vägde 586g tillsammans och moderkakorna även här 24 i genomsnitt, alltså 730g sammanlagt. Efteråt vägde hon 3833g och hade i sig gått upp med 716g. Hänger ni med??? I genomsnitt vägde ungarna 121g. Så jag tror att man faktiskt kan räkna ut hur många bebisar det finns...iallafall samma dag som dom är beräknade att födas. Ska verkligen bli spännande att kolla det nästa gång. Så....Nu fick jag ur mig det. Skrivs ner mest för att jag själv lättare ska kunna hitta det sen.

Dagens bilder kommer här

Prue









Piper








Jag fick lite bättre bilder på hennes tass idag






Phoebe










1 kommentar:

  1. Tycker att Piper är den sötaste av dem alla men Phoebe kommer nog att göra sig bra på utställningar hon..'

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck